Agenda

JORNADA DID'24 - Vine i Celebrem la Dansa - a tragantCamp

El 27 d'Abril del 2024

c/ església 1 , L'Alzina (entre Ponts i Guissona)

10:30 - 19h

50€

50 €

tragantDansa / tragantCamp

https://tragantdansa.com

info@tragantdasna.com

666285715

Celebrarem el Dia Internacional de la Dansa junts /es !!!

Us animem a venir i participar a:

3 TALLERS + JAM de Contact

DANSA. SENTIR I BALLAR amb l’Olga Tragant
INSPIRE by FIGHTING MONKEY amb Miguel Viero
IMPROVISACIÓ AMB CONTACTE amb Ester Momblant
+ JAM de Dansa amb companyia de Música en viu

Tothom és benvingut /da. Tinguis l’edat o experiència que tinguis hi pot trobar el seu lloc i gaudi.

_______________________________________________________________________________

SOBRE els TALLERS

El conjunt dels tallers es desenvoluparan a través d’exercicis i dinàmiques d’ exploració, el joc i improvisació.

Taller 1 DANSA. SENTIR I BALLAR

Iniciant la sessió fent un treball de consciència i escolta sensorial anirem introduint diversos aspectes del moviment i la dansa des de l’exploració. Despertarem la mobilitat de diferents parts del cos, i com es relacionen entre elles. Millorarem la percepció del temps i l’espai i trobarem diferents qualitats i forces del propi moviment. En conjunt, anirem a ampliant les nostres possibilitats de moure’ns, dialogar i expressar amb el propi cos i amb els altres.

Olga Tragant
ballarina, coreògrafa i professora de dansa i moviment. Em vaig formar en Dansa Contemporània als EEUU (Universitat de Illinois i a Nova York), i a Amsterdam. Sempre m’ha interessat combinar la tècnica del moviment, el treball de creació i les pràctiques corporals i de consciència. He estudiat Anatomia pel moviment de Blandine Calais i el Mètode Feldenkrais, del qual en sóc professora. Des de l’any 2002 dirigeixo tragantDansa a Barcelona i actualment també tragantCamp a l’Alzina (la Noguera), on organitzo i ofereixo cursos, retirs, i diverses propostes d’art, dansa i creació, com el [festival] NATURES.

Taller 2 INSPIRE BY FIGHTING MONKEY

Aquesta pràctica és un viatge d’autodescobriment a través de pràctiques que fusionen la dansa, les arts marcials internes i el joc. La quietud i el joc són els principals impulsors de les nostres interaccions amb el temps, l’espai, els objectes i els cossos. A través de jocs fisico-cognitius que estimulen la nostra capacitat d’adaptació, afinem les nostres habilitats per improvisar tant en contextos individuals com compartits, alhora que ampliem la nostra consciència corporal i espacial.

VÍDEO: Inspire by Fighting Monkey

Miguel Viero
és educador físic i investigador independent de les arts del moviment i el desenvolupament humà. Des del 2017, la base de la seva investigació és la pràctica Fighting Monkey, creada per Jozef Frucek i Linda Kapetanea, i aprofundeix en àrees com quietud, dansa, joc i creativitat aplicades a l’educació del moviment i el desenvolupament personal.

Taller 3 INTRODUCCIÓ A LA IMPROVISACIÓ EN CONTACTE

Partirem des de l’escolta individual, per a identificar estratègies des d’on el cos, mitjançant el moviment ens guia. En parelles seguirem obrint els sentits al moviment, establint una comunicació en dues direccions; escoltar i proposar a través del contacte físic. Experimentarem diferents intensitats: resistència,
pes, carícia que ens portarà a una dansa juganera.

Ester Momblant Ribas
és ballarina, professora i mare. La seva formació acadèmica va ser a la Univercitat College Chichester (Anglaterra), a la School for New Dance Development -S.N.D.O.- (Holanda) i recentment ha postgraduat a Institut del Teatre de Vic. Des de 1997, l’Ester ha treballat en l’àmbit del’Educació Somàtica i la Consciència Corporal aplicant aquestes disciplines al Contact Improvisació (CI), a la Dansa Improvisada i al desenvolupament del procés personal. Ha exercit a Europa, Rússia, Brasil, i Israel, i col·laborat amb molts centres de dansa a Catalunya. Des del 2004 és professora titular de consciència corporal i dansa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona. 
”Per mi, el Contact Improvisació és investigació en moviment: diàleg simultani entre cos i consciència.”.

SOBRE la JAM de Dansa, amb companyia de música en viu

Una Jam de Contact Improvisació és una activitat participativa. Un espai obert on els que hi participen interaccionen de manera lliure a través del moviment corporal, el contacte físic, la improvisació de moviment, donant lloc a un dansa instantània. .Aquest espai genera un ambient creatiu on els assistents interactuen i es comuniquen. Es un espai d’experimentació corporal i artística on es desenvolupen codis universals de comunicació i composició a temps real.

_______________________________________________________________________________

PREUS

Preus especials (pels tallers i la jam) en motiu del Dia Internacional de la Dansa

Us presentem diferents opcions per participar:

1. Tot el dia amb dinar inclòs: 50€

2. Matí: 2 tallers (sense dinar): 20€

3. Tarde: taller + jam (sense dinar): 20€

4. Dinar: 20€

Inscripció – pagament
Cal que omplis el següent formulari i seguidament rebràs un email amb les dades per fer una transferència bancària.
Formulari d’inscripció: https://tragantdansa.com/inscripcions/