Agenda

El DESCONCERT. Música, dansa i neurociència

El 29 de Novembre del 2023

Auditori Barradas Rambla Just Oliveras, 56, Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

19:30 hores

Activitat gratuïta

En el marc de la celebració del 20è aniversari de "Pessics de Ciència", es proposa una activitat molt original.

Música, dansa i neurociència es donen la mà a "El Desconcert". Un espectacle, a parts iguals de conferència i concert, que vol indagar a les bases neurològiques de la bellesa i la creació.

De la mà de la prestigiosa neurocientífica Mara Dierssen, del grup de rock “From Lost to The River” i “The Engrams Dance”, “El Desconcert” ens proposa un viatge a l'interior del nostre cervell, per descobrir els efectes de la música i la dansa. Com podem fer música amb les ones cerebrals? Com processem la informació sonora i el moviment al nostre cervell? I com aquesta pot afectar les nostres emocions?

La Dra. Mara Dierssen és directora del "Grup de Recerca en Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes" del Centre de Regulació Genòmica (CRG) ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), a més de ser la veu cantant al grup de rock "From Lost to the River" (https://www.fromlosttotheriver.org/), grup de música amb objectius solidaris i de concienciació social, implicat en projectes musicals amb diferents associacions, els fons obtinguts dels quals s'hi destinen.

"The Engrams Dance" son un grup de neurocientífiques que ballen la ciència amb l' ojectiu de fer divulgació d' aquesta, és a dir, explorar noves formes de fer arribar la ciència al públic a través de la dansa, llenguatge artístic universal.