Agenda

EL BAILE DE LA ZURDA

Del 26 al 27 d'Abril del 2024

Neopàtria 54, Barcelona, Barcelona

20h

16€

10 €

SAT! Teatre

https://www.sat-teatre.cat/programa/el-baile-de-la-zurda

info@sat-teatre.cat

933457930

Dansa contemporània

EL BAILE DE LA ZURDA
Cia. LaCerda
26 i 27 d’abril 2024
Horari: Dv. i Ds. 20h
Durada: 50 min
Preu: 16 €

*Divendres 26: Estrella Damm us convida a un col·loqui postfunció amb la companyia moderat per un crític/a de Recomana.cat

El Ball és un fenomen social que sovint succeeix en el context d’una festa (sigui en un bar, una revetlla popular o una discoteca), on l’esdeveniment transcorre marcat per l’atzar i l’imprevisible, entrellaçant persones i les seves històries.

En aquesta creació, LaCerda es proposa indagar en l’impuls vital que mou a tot cos que balla, investigant la naturalesa del ball com a moviment, però també com a espai de trobada festiva i paradigma de la col·lectivitat, inspirant-se en les maratons ballables i els ritmes musicals de l’Amèrica Llatina.

El Baile de la Zurda és un homenatge al ball, a les ganes de viure ballant malgrat tot; un homenatge també a les arrels llatinoamericanes dels creadors, font de la seva passió per la dansa.

LaCerda és una companyia de dansa contemporània que neix el 2013 amb la intenció d’indagar escènicament sobre el concepte de ritual i els misteris que comporta. Amb base a Barcelona, des del 2019 la direcció artística de la companyia està a càrrec de tres artistes llatinoamericans: l’Edward Tamayo Ruiz, Johann Pérez Viera i Valentina Azzati. Des del 2021, entren a col·laborar amb l’equip la ballarina i coreògrafa Aina Lanas com a intèrpret, i la Júlia Vernet en la distribució i la conceptualització.

Fitxa artística
Creació i producció: LaCerda / Direcció: Edward Tamayo / Interpretació: Valentina Azzati, Johann Perez Viera, Edward Tamayo i Aina Lanas / Música: Alejandro Dutra / Distribució i conceptualizació: Júlia Vernet / Amb el suport de: CC Parc Sandaru, Lleialtat Santsenca, CC El Sortidor, L’Estruch Fàbrica de Creació