Agenda

Cos present. Taller amb Zuriñe Benavente

Del 23 al 24 d'Abril del 2022

c/països catalans s/n, Celrà

23/4 de 12 a 14 h

Activitat gratuïta

emdc i plaça 1 d'octubre de Celrà

https://escoladedansacelra.koobin.com

escoladedansa@celra.cat

972492658

Taller Improvisació i composició en temps real amb Zuriñe Benavente a l'EMDC, adreçat a partir de 14 anys i persones adultes.

Dins els actes de celebració del dia Internacional de la dansa.

Mostra en públic a Celrà:

-23/4 a les 17 h a la plaça 1 d'octubre

-30/4 a les 18.30 h a la plaça església

COS PRESENT / Taller

Improvisació i composició en temps real per a ballarins, actors, performers i músics.

L'exploració creativa mitjançant dinàmiques d'improvisació i de composició en temps real són els elements sobre els quals es basarà el treball. Treball que serà actiu amb especial èmfasi en la consciència i presència del moment.

A través del cos i el moviment aprofundirem en l'escolta i les necessitats específiques d'un mateix per poder entaular una comunicació amb allò que ens envolta des de la fisicalitat corporal amb la presa de consciència del propi cos i la cerca de noves formes d'expressió.

ZURIÑE BENAVENTE

Després de començar els seus estudis de dansa a Burgos i Vitòria es trasllada a Brussel·les on centra el seu treball al voltant de la improvisació i la recerca de nous llenguatges del moviment formant-se amb improvisadors com Lisa Nelson, Thomas Hauert, Julyen Hamilton, Mark Tompkins, Imre Thormann, Florence Augendre, Mala Kline, Katie Duck, Vera Mantero, Marta Izquierdo, Meg Stuart o Mònica Valencià. Alhora explora des de l'any 2014 la relació entre la dansa, la música i el teatre, creant peces escèniques sota el nom de Cía. Altraste dansa, companyia que dirigeix ​​amb Ignacio Monterrubio, i amb la qual va estrenar el 2020 la peça Mentre plogui, amb una gran acollida de públic. També és directora des de la seva fundació el 2017 del projecte danzálava, projecte de formació per als professionals de les arts escèniques, de sensibilització de públics i de suport a la creació. L'any 2016 forma part de la selecció de vuit coreògrafs bascos per treballar al projecte Tuning scores amb la coreògrafa Lisa Nelson. Entre les seves col·laboracions cal destacar la participació a l'espectacle No blame al costat del reconegut ballarí i coreògraf americà Mark Tompkins; la seva participació a la peça Cage de la performer Katie Duck; la seva participació amb Julyen Hamilton a la peça Improvisació #1; la participació a la peça Any table any room de Jonathan Burrows i Matteo Fargion; i la col·laboració amb el viola Garth Knox a la peça The world in which we believe. Com a intèrpret actualment treballa al projecte “rOnde” de la companyia belga Felicette Chazerand – Parcours asbl i al projecte “GOLDBERG VARIATIONS-VARIATIONS ” de la Companyia MalPelo, peça amb què rep l'any 2020 el Premi de la Crítica de Catalunya a la millor intèrpret femenina.