Agenda

Cia. La Calíope - Lydda / Nőszemély

El 26 de Novembre del 2023


C/ de Roger de Llúria, 128, 08037 Barcelona, Barcelona

19h

15€

15 €

Cincomonos Espai d’art

https://www.cincomonos.org/la-caliope.html

cincomonos@cincomonos.org

931 062 262

LYDDA, és una coreografia basada en la poesia feminista de la poeta veneçolana Lydda Franco Farias. Aquesta peça parla del rol polític d'algunes dones defensores i manifestants de l'equitat dels drets de gènere, parla sobre la necessitat real de la dona de continuar reinventant-se per sobreviure una societat encara patriarcal.

És una peça que entrellaça la història d'una mateixa dona que en quatre poemes diferents entreteixeix les seves circumstàncies socials, intentant despertar consciència en l'espectador-lector amb l'esperança d'una futura societat més humanitzada, més compromesa amb la sororitat i més entrellaçada sense discriminacions en la diversitat; com una xarxa de suport.

SINOPSI NÔSZEMÈLY

Cinc dones amb diferents històries, una cosa en comú que els uneix… Tot comença en arribar la joventut, quan la culta societat els ensenya que una dona ha d'atendre casa seva, cuidar el seu marit, criar els fills… i ser mare, com a garantia de la seva plenitud, la il·lusió més gran! Sense oblidar ser una dama elegant, discreta, conscient de les maneres i l'etiqueta, ser comprensiva, afectuosa i apassionada. Qui sinó una dona, podria reunir totes aquestes qualitats? Però aquesta vegada és diferent…. Aquestes cinc dones amb històries diferents són cinc dones que es permeten ser elles mateixes… I si no volen ser discretes? I si els és igual l'etiqueta o el que diran els altres? Els uneix la lluita per ser fidels a allò que elles mateixes valoren i desitgen.