Agenda

BLACK SUN de María Jurado

Del 09 al 19 de Febrer del 2023

C/ de les Flors, 22, Barcelona

De dijous a dissabte a les 20h i diumenge a les 18:30h

21€

11 €

Teatre Tantarantana

https://bit.ly/BlackSun_Tanta

comunicacio@tantarantana.com

934417022

La solitud de la malenconia és com un forat negre: el pots imaginar, fabular i témer, però ningú se sent prou valent per acostar-se per por de precipitar-hi sense remei. La malenconia és un estat ocult, una forma de lucidesa que es desenvolupa als marges, a la perifèria del món i que marca el nostre temps. Black Sun és una peça que es construeix sobre la base de la idea de crear l’Òpera particular d’aquest espai malenconiós per a experiències una visió del món que acostumem a evitar, que ens mostra una forma de bellesa en la reconciliació amb el dolor i l’acceptació dels nostres límits.

María Jurado ens ofereix un espectacle de dansa que abasta un recorregut per la història cultural de la nostra malenconia, amb què no proposa absolutament cap solució, sinó que ofereix l’oportunitat d’obrir ferides i cicatrius, posar-les sobre la taula i començar a qüestionar-les.

L’espectacle es va estrenar al Festival Grec 2022 i va estar premiat amb el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021-2022, organitzat pel Grec; el Mercat de les Flors; El Graner, Centre de Creació; el SAT! Espai Dansat; La Caldera; el Centre Cívic Barceloneta; l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), i l’Estruch de Sabadell. El jurat va destacar “l’arriscada i captivadora proposta escènica”.