Agenda

BALLET DE BARCELONA: 'Llac dels Cignes' & 'Tongues'

El 29 d'Abril del 2022

Plaça Josep Pla, 17600 Figueres, Girona

20:30h

25€

20 €

Teatre El Jardí

https://www.figueresaescena.cat/ca/programacio/c/94-ballet-de-barcelona-llac-dels-cignes-n-acte.html

carlos.balletdebarcelona@gmail.com

660035962

El Ballet de Barcelona, la companyia de dansa professional de Catalunya, presenta un programa doble de dansa format pel Llac dels Cignes (2n acte) i Tongues amb un elenc amb igualtat de gènere que reflecteix els temps actuals.

Basat en la música de Txaikovski i la coreografia d’Ivanov i Petipa, el segon acte del 'Llac dels Cignes', a primera vista pot semblar una versió tradicional, amb un llac il·luminat per la lluna, innombrables tutús i coreografies clàssiques, però, més enllà de la superfície, hi ha noves perspectives que el públic es qüestiona.

'Tongues' és un joc constant de contrastos entre moviments extravagants i sensuals, claror i foscor, materialisme i espiritualitat. Els diversos personatges, aparentment sense cap connexió prèvia, es van endinsant en relacions on sovint la frustració de no comprendre’s i la por a ser rebutjat provoquen una recerca constant de llum i de portes obertes per a reinventar-se un mateix. La seqüència d’imatges i accions no narren una història, però tenen relació amb el títol de la peça: Tongues, llengües en català. I és que no es tracta de què diem sinó de la manera i del context en què ho diem.

Interpretació: 30 ballarins/es del Ballet de Barcelona

Direcció: Chase Johnsey, Carlos Renedo i Carolina Masjuan

Coreografia: Anna Ishii, David Rodríguez i Luke Prunty

Música: Txaikovski, Steve Reich, Antonio Vivaldi, Johann Hasse i Zoë Keating