Agenda

80 AÑOS SON MUCHOS AÑOS

Del 01 al 03 de Decembre del 2023

Sala La Quàntica c/ Sant Lluís, 88 (Gràcia), Barcelona

Des del divendres dia 1 al diumenge dia 3 de desembre de 2024. Divendres i dissabte 20:00h. Diumenge 18:30h

20€

15 €

Fa pocs dies he fet vuitanta anys. Un número inquietant, molt inquietant. Durant uns quants mesos em vaig preguntar com volia celebrar-ho?, travessar-ho? Se'm van acudir moltes idees, però una es va imposar: desitjava fer una performance, desitjava interrogar escènicament la meva pròpia existència.

No sóc actriu, ni performer professional. Sóc un ésser humà, una dona, que en complir els temibles vuitanta anys ha decidit traspassar aquesta porta el més estèticament que li resulti possible, acompanyada per persones que li importen: vosaltres, i d'altres que no són aquí, però hi són.

Sempre, davant dels múltiples sense sentits de l'existència, he intentat posar bellesa i sentit en allò que fa mal o espanta. Sempre he intentat, també, gaudir del desassossegant plaer d'estar viva i de les moltes petites o grans alegries que estar vius ens ofereix. De vegades he sentit que ho feia contra vent i marea, com un desafiament existencial: palpitar la vida. Palpitar amb la vida. Ha estat la meva manera de procurar honrar allò que se'ns ofereix una sola vegada, perquè com va dir el meu estimat Kobayashi Issa fa més de dos-cents anys:

"només rosada
és el món, rosada,
i tanmateix…"
Presentaré, doncs, les cerimònies següents:
- Cerimònia 1: De les meves arrels i les meves branques.
- Cerimònia 2: I si les coses no són com sempre vaig creure?
- Cerimònia 3: De l'amor.
- Cerimònia final: Final obert?

​ BIO:
Mónica Sorín Zocolsky (Argentina, 1943) és psicòloga, docent, investigadora i psicodramatista. Doctora en Psicologia per la Universitat de La Havana. Estima la seva professió, en què vincula art i psicologia. Ha viscut 30 anys a Cuba i des del 2001 resideix a Barcelona. Va fundar el Màster d'Arteràpia Transdisciplinària i Desenvolupament Humà al 2001 (fundat per Mercedes Gysin i Mónica Sorín) El Màster va realitzar inicialment el seu treball a la seu d' ISPA fins al 2014, data en què es trasllada a la seva pròpia seu, a l'Institut d'Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (IATBA https://www.iatba.org/)