Agenda

29ésDansa 2023

Del 24 al 29 d'Abril del 2023

C/Colón 41 08301 , Mataró

Tot el dia

Activitat gratuïta

Mataró (diversos espais)

https://www.dansinvitro.com/29%C3%A9sdansa2023

invitro.mataro@gmail.com

El Cicle 29 és Dansa arriba a la seva desena edició

Aquest any el Cicle 29 és Dansa, organitzat per Dans Invitro, celebra 10 anys; 10 anys de dansa a places, carrers, escoles, residències, centres de dia i negocis de la nostra ciutat. El seu principal objectiu és donar lloc a la dansa dins l’espai públic, fent-la visible i accessible per a promoure consciència de la seva capacitat transformadora.

Dans Invitro està d’aniversari així que, per primer cop, es plantegen un canvi de format en el Cicle: programar activitats al llarg de la setmana prèvia al dia 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. La idea és seguir oferint a la ciutadania l’oportunitat d’aproximar-se a la dansa des de la perspectiva que millor s’adapti a les seves necessitats i interessos, i plantejant diverses propostes que encaixen en els tres eixos de treball habituals del col·lectiu: el pedagògic, el social i el d'exhibició artística.

Així doncs, el Cicle 29 és Dansa s'inaugurarà el dilluns 24 d'abril a partir de l'exposició "29 minuts. Moviment, art i ciutat" a la Biblioteca Antoni Comas. Es tracta d’un recull d'obres d'art generades durant l'acte del “29 minuts”, la peculiar jam de dansa, art i música que s’ha repetit els darrers 4 anys, fins i tot en confinament. L’exposició dona lloc a diverses activitats de moviment enviades a les escoles de la ciutat.

Altres novetats d’aquesta edició seran una formació de dansa i moviment per mestres, un espai de debat, accions a mercats de la ciutat, la presència d’escoles i entitats de dansa ballant a tres espais de la Riera i un final de festa a mans de la DJ Lupita.

El col·lectiu col·labora aquest any amb entitats com l’Escola Municipal de Música de Mataró, l’Aula de Teatre, l’associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber i el NEM Negoci Empresa Mataró i Mercat de la plaça Gran i Casc Antic, on podreu trobar posa vasos del cicle i cartells amb la programació.