Actualitat

Acte d’homenatge al ballarí Antoni Monllor

04/11/2016


Dissabte 26 de novembre, a les 17.45h tindrà lloc a l’Auditori de la Casa del Mar de Barcelona (c/ d’Albareda, 1-13) un acte homenatge a Antoni Monllor, ballarí i mestre de dansa, que ens va deixar el 28 d’octubre de 2014.

L’acte, organitzat per l’ Associació LiceXballet, constarà d’una taula rodona amb diversos convidats que parlaran de la seva trajectòria artística i personal: Santiago Alba, Guillermina Coll, Eduard Cruells i Jordi Vidal. Moderarà Xavier Bagà, i comptarà amb la participació artística de Roser Font. També hi haurà una pinzellada de ball i la projecció d’un vídeo amb imatges de l’Antoni.

Cal confirmar l’assistència enviant un email a licexballet@gmail.com


Monllor va sentir passió per la dansa des dels 5 anys, quan va veure per primera vegada al cinema un musical protagonitzat per Fred Astaire. En esclatar la Guerra Civil, la seva família es va traslladar a Begues, on vivia la Mari Sampere, que es va convertir en la seva padrina artística. Va destacar com a jove promesa en els Ballets de Barcelona creats per Joan Magriñá i va ballar al Gran Teatre del Liceu. A partir d’aquí la seva carrera el va portar pels escenaris de mig món.  A la seva tornada a Barcelona  encara va seguir ballant a l’hora que impartia classes a diversos estudis. Molts l’han conegut donant  classes de claqué, activitat que va estar realitzant  fins jubilar-se.

L’any 1989 l’Antoni va ser premi de l’APdC per la seva tasca i trajectòria. Al novembre de 2012, ens va acompanyar a l’aniversari dels 25 de l’associació, i com sempre ens va atrapar  amb les seves entranyables anècdotes.