Actualitat

Acte d’homenatge al ballarí Antoni Monllor

30/12/2016


El passat dissabte dia 26 de novembre es va celebrar l’homenatge al ballarí Antoni Monllor Paredes. L’acte, al qual va assistir l’APdC, es va celebrar a l’auditori de la Casa del Mar de Barcelona, i va aplegar antics companys de professió, familiars, amics, i altres persones que l’havien conegut o sabien de la seva vàlua com a ballarí i com a persona.

L’acte es va iniciar amb unes breus paraules de la  presidenta de LiceXballet, Carme Cavaller, per donar pas a l’actuació de claquè de Roser Font, que havia estat alumna de l’Antonio Monllor.

Tot seguit el moderador de la taula rodona, Xavier Bagà, va donar la paraula als quatre ponents, tots ells amics o familiars de l’Antonio Monllor: Eduard Cruells, nebot; Santiago Alba, ballarí; Jordi Vidal, músic i actor; i Guillermina Coll, ballarina. Tots quatre van posar de manifest la seva gran qualitat com a ballarí i com a persona. També es va veure un vídeo amb fotografies i manifestacions del mateix Antoni.


Monllor va sentir passió per la dansa des dels 5 anys, quan va veure per primera vegada al cinema un musical protagonitzat per Fred Astaire. En esclatar la Guerra Civil, la seva família es va traslladar a Begues, on vivia la Mari Sampere, que es va convertir en la seva padrina artística. Va destacar com a jove promesa en els Ballets de Barcelona creats per Joan Magriñá i va ballar al Gran Teatre del Liceu. A partir d’aquí la seva carrera el va portar pels escenaris de mig món.  A la seva tornada a Barcelona  encara va seguir ballant a l’hora que impartia classes a diversos estudis. Molts l’han conegut donant  classes de claqué, activitat que va estar realitzant  fins jubilar-se.

L’any 1989 l’Antoni va ser premi de l’APdC per la seva tasca i trajectòria. Al novembre de 2012, ens va acompanyar a l’aniversari dels 25 de l’associació, i com sempre ens va atrapar  amb les seves entranyables anècdotes. Ens va deixar el 28 d’octubre de 2014.