Actualitat

Acord per impulsar l’antic Graner de la Philips com a fàbrica de creació de dansa

01/04/2008

L’Associació de Professionals de la Dansa (APdC), l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) han presentat aquest 1 d’abril un acord que estan acabant de negociar i que signaran properament per convertir part de l’antiga fàbrica de Philips de la Zona Franca de Barcelona en una fàbrica de creació de dansa.

Serà un espai centrat bàsicament en l’experimentació, més que en la producció d’espectacles. L’objectiu és fomentar l’experimentació de les diferents disciplines de la dansa i la formació contínua dels professionals i artistes. Les dues entitats celebren l’acord, ja que és una demanda llargament reclamada pel sector i, a més, l’ICUB ha garantit que el projecte tindrà continuïtat.

Segons l’acord, les dues associacions impulsaran el projecte de fàbrica de creació al conegut com antic Graner de la Philips. Les dues entitats tenen previst fer una convocatòria de projectes  artístics per poder triar qui portarà la direcció artística del nou equipament. Actualment treballen en la definició dels criteris per llançar la convocatòria artística.

Un jurat mixt seleccionarà els millors projectes i en triarà el millor. El procés com es farà encara no està definit, ja que possiblement  per a gestionar-ho creïn una estructura, que podria ser una fundació participada per les dues associacions, l’ens municipal i alguna altra entitat.

L’antic Graner de la Philips és una nau de 600 metres quadrats ubicada al carrer Amnistia 8-14. Al costat s’hi troba la Biblioteca Francesc Candel, en un barri que s’està rehabilitant i connectant amb la ciutat. L’espai és de titularitat municipal i l’Ajuntament de Barcelona en fa una cessió.