Actualitat

Aconsegueix una entrada doble per a veure el Ballet de Biarritz

19/04/2013

Aconsegueix una entrada doble per a veure el Ballet de Biarritz al Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340, 08224 Terrassa, tel. 937804144) el diumenge 28 d’abril a les 18h.

Per entrar al sorteig de les 5 invitacions dobles cal ser soci de l’APdC o Amic de la Dansa de l’APdC i enviar un e-mail fins dimarts 23 d’abril a info@dansacat.org, indicant el nom i cognoms, DNI i un telèfon de contacte. Entre tots els interessats farem un sorteig a través de sorte2.com. Donarem a conèixer els guanyadors dimecres 24 a través de www.dansacat.org.

Els guanyadors podran recollir les seves entrades 30 minuts abans de l’espectacle a les taquilles del Teatre. Hauran d’ensenyar el DNI i el carnet de l’APdC o el d’Amic de la Dansa.

Programa

Romeu i Julieta

Coreografia: Thierry Malandain
Música: Hector Berliozç
Vestuaris: Jorge Gallardo
Director de producció, disseny d’il·luminació: Jean-Claude Asquié
Confecció vestuari: Véronique Murat

 

Sinopsi

Pròleg
La tomba dels Capuletos
“Aquest cadàver era el marit de Julieta. Veieu aquest cos tombat sobre el  terra? Doncs era la dona de Romeu. Jo vaig ser qui els va casar”: el germà Laurent revela el misteri dels cossos sense vida de Romeu i Julieta.
Germà Laurent, Romeu, Julieta i tota la Companyia

Escena 1
Combats i intervenció del Príncep Escalus
“Odi en els vostres cors, injúria en els vostres llavis!”: Els Capulet i els  Montesco porten anys immersos en un odi inextingible. Furiós, el príncep Escalus decreta la prohibició formal de batre a la ciutat, sota pena de mort.
Mercutio, Tibaldo, el Príncep Escalus i tota la companyia

Escena 2
Festa a casa dels Capuleto
“Somnieu, somnis de dansa i d’amor, Somnieu, sí, somnis d’amor etern.”: Romeu, malenconiós. Julieta es prepara pel ball ofert en el seu honor. En el transcurs d’aquest, tots dos es rendiran a l’encís de l’amor mutu.
Tota la companyia

Escena 3
Escena d’amor
Arribada la nit, Romeu s’amaga al jardí dels Capulet. Igual que l’Edèn, el jardí evoca l’amor perfecte.
Romeu, Julieta i tota la companyia

Escena 4
Romeu, Mercutio i Tibaldo
“Sobtadament, una pàl·lida fantasia torba l’alegria dels amics. Estimat amic, diu l’elegant Mercutio, m’aposto que la reina Mab t’ha visitat!”: Disfressat de reina Mab, la fada dels somnis, Mercucio intenta distreure Romeu dels seus pensaments. Arriba Tibaldo, qui insulta a Romeu. Recentment casat amb Julieta, Romeu es nega a barallar-se amb el cosí de la seva dona, i Mercucio assumeix el seu lloc. Així, Tibaldo fereix mortalment Mercucio i Romeu, desesperat, mata Tibaldo.
Romeu, Mercutio i Tybalt

Escena 5
Salt endarrera: la unió de Romeu i Julieta
“Casats!”: El germà Laurent, que té l’esperança que el matrimoni posi fi a l’odi entre els Capuleto i els Montesco, consagra en secret la unió entre Romeu i Julieta.
Germà Laurent, Romeu i Julieta

Escena 6
Mort dels dos amants
 “Li donaré un beuratge que, amb la finalitat d’acabar amb el malefici, li confereix la pal· lidesa i el fred de la mort durant unes hores.”: Romeu, desconeixedor de les argúcies del germà Laurent, arriba a la tomba de Julieta i pren un verí en el moment en que la seva estimada desperta del somni. I quan es tiren un en els braços de l’altre, Romeu comença a sentir els efectes del verí. Julieta pren també la mà de Romeu per acompanyar-lo a l’altre món.
Tota la companyia

 Final
“Jureu tots, jureu pel sant crucifix, que entrareu a una cadena eterna de caritat sincera, d’amistat fraternal!”: La ciutat, reconciliada per fi per la mort de Romeu i Julieta; el germà Laurent, instigador involuntari del sacrifici, roman sol, mostrant la impotència de l’home davant de les forces del destí.
Germà Laurent, tota la companyia

Més informació: www.fundacioct.cat/programacio/ballet-de-biarritz