Actualitat

A l’octubre torna Fem Dansa a Catalunya

05/10/2017

La tardor ja és aquí, i amb ella el Fem Dansa, que encara la seva segona edició amb la incorporació de dos municipis al projecte: Sant Joan de les Abadesses i Juneda.  

El Fem Dansa, impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya amb el suport  del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, planteja la creació d’un petit circuit municipal integrat per teatres de menys de 500 localitats, per fer una programació específica de dansa de companyies catalanes i activitats formatives de creació de públics. El resultat: 37 actuacions de dansa i activitats addicionals a les que ja estan programant anualment els municipis adherits, 6 de les quals corresponen a activitats paral·leles i recursos pels espectadors com xerrades, tallers, i altres accions de creació de públics. La resta, corresponen a contractacions escèniques, amb 5 específiques per al públic familiar.   

En una primera edició, programada la tardor de 2016, com a pla pilot, la iniciativa es va dur a terme a Tremp, Martorell, Palamós i Alcover, amb una gran acollida. Llavors van ser 27 accions.

Espais singulars d’Alcover seran els primers en viure la segona edició del projecte Fem Dansa. El proper dilluns 16 d’octubre, a partir de les set de la tarda, es podrà seguir un recorregut que sortirà des del Convent de les Arts per arribar a l’Església Vella, passant per la plaça Nova, on es podran veure les següents peces: Phantôme, de Pablo Molina, Amortal Combat, de Los Moñekos i Topa, de Kukai Dantza&Brodas.

El darrer cap de setmana d’octubre (del 27 al 29), el municipi de Sant Joan de les Abadesses durà a terme la seva programació especial amb diferents tallers participatius a càrrec dels ballarins Miquel de Filol i Sara. La tarda de dissabte 28 es reserva per a les actuacions de Los Moñekos amb We-Ding i De camino al otro, de Lali Ayguadé, a la plaça Major, i el diumenge a les 17h es podrà veure al Teatre Centre la representació de l’espectacle familiar Almazuela de la companyia Roberto G. Alonso.

Fem dansa, forma part del pla de d’impuls de la dansa (2016-2017) que té voluntat de continuïtat en els propers anys, i consta de sis accions específiques que complementaran les polítiques de foment de la dansa, a fi de crear un escenari a Catalunya amb oportunitats per a la recerca, la creació i la producció de la dansa, per a la seva difusió, visibilitat i sociabilització.