Actualitat

A l’octubre, classes tècniques per a professionals APdC-La Caldera Les Corts amb Claudia Solwat

15/09/2016

A l’octubre oferim les classes ‘Entrenaments per a un cos disponible’, a càrrec de Claudia Solwat.


Del 4 al 28 d’octubre, els dimarts i dijous, de 9.30 a 11 h, a La Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors, 12, Barcelona).


Els vals de 5 classes costen 25€, i les classes soltes, 6€. El preu per als no associats serà de 45€ (val de 5 classes), i 10€, per classe solta.


Claudia Solwat:

Actualment desenvolupa activitats relacionades amb la investigació, la creació, la docència i la producció en Dansa. Llicenciada en Psicologia per la URL i professora Diplomada per la RAD (London). Creating Site-Specific Dance & Performance Works. California Institute of the Arts. Influenciada per Pep Ramis i Maria Muñoz, Lisa Nelson, David Zambrano, Andrew Morrish, Thomas Hauert, Susan Klein, Wim Vandekeybus, Frey Faust, Moreno Bernardi, Ana Buitrago, Lipi Hernández i Malou Aiurado,

Ha treballat per a diferents companyies de dansa i teatre col·laborant en la creació i com a intèrpret a Bèlgica, Anglaterra i Catalunya. Les més recents Agrupació Sr. Serrano, Senza Tempo i Pere Faura. També com a assistent de moviment amb en Pere Faura pel seu últim espectacle “Sin baile no hay paraiso”. Com a creadora independent ha presentat “cambio de piel”, “preludi”, “ensoGno”, “Cuirassa” i “Projecte F”. Ofereix tallers de improvisació, composició i entrenaments de dansa contemporània arreu del territori. 
Forma part del col·lectiu G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics) dissenyant projectes tals com “caravana de tràilers” i “Tacet. Performances per a espais silenciats”.

Sobre les classes…
El  plantejament parteix de la pregunta: Què necessita un cos per estar disponible?
Les sessions estan pensades per a que el professional i el seu cos es sentin preparats per a la resta de la jornada. Entenent el cos com una màquina, durant les sessions s’intenta  arribar a “tocar” cadascuna de les seves parts, posant atenció a les articulacions, la musculatura, l’estructura òssia, la pell i els òrgans.

L’objectiu seria arribar a un estat de predisposició a l’acció i al moviment L’estudi i la investigació impregnaran les pautes a treballar, mitjançant  pràctiques individuals i  grupals. Alguns dels conceptes que es treballaran seran: la suspensió, la resistència, la mirada, la mecànica, la geometria, l’escolta, la memòria, la veu i el silenci entre d’altres.