Actualitat

A la venda l’Abonament Conjunt de Dansa 2009-2010

09/07/2009

Demà divendres es posa a la venda l’Abonament Conjunt de Dansa 2009/2010- a les taquilles del Palau de la Virreina- amb propostes del Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure.
 
L’abonament per a aquesta temporada presenta una novetat respecte anys anteriors, ja que des de l’inici de la seva venda es podrà optar per adquirir l’abonament incloent 7 espectacles de tots els teatres implicats a un preu total de 150 euros, o bé excloure l’espectacle que ofereix el Gran Teatre del Liceu. Si es tria aquesta segona opció, la temporada de dansa es compondrà de 6 espectacles per 90 euros. En tots dos casos, el preu total representa un descompte d’un 30% sobre el preu de les entrades.

En cas que se seleccioni la primera opció, els espectacles es podran escollir sobre un total d’11 que ofereixen els quatre equipaments: el Gran Teatre del Liceu en proposa 2, dels quals se n’ha d’escollir 1; el TNC n’ofereix 3 a triar-ne 2; el Mercat de les Flors en presenta 4 a escollir-ne 3 i el Lliure n’ofereix 1. La segona opció reuneix els mateixos requisits quant a oferta de la primera, únicament s’han d’excloure les propostes del Gran Teatre del Liceu.

En tots dos casos, els espectacles oferts pels teatres permeten configurar una programació d’una gran qualitat, amb espectacles de dansa internacional i de companyies catalanes que inclou diferents formats i tendències. Peces emblemàtiques i noves creacions, ballet clàssic i propostes originals i innovadores, permetran gaudir d’una programació àmplia i variada amb un descompte important. El nombre d’abonaments és limitat i es poden adquirir fins al 31 de desembre de 2009.

La cinquena edició de l’Abonament Conjunt de Dansa ha estat gestionada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, des de la Direcció general de Cooperació Cultural, i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Espectacles

Gran Teatre del Liceu

· L’English National Ballet ofereix un homenatge als Ballets Russes en el centenari de la seva fundació, profunditzant en títols tan emblemàtics com Les Sylphides, Faune, The Dying Swan, Le espectre de la rose i Schéhérezade. 4 de setembre de 2009.

· Sasha Waltz & Guests presenten Impromptus, la seva primera peça totalment inspirada en l’estructura compositiva de la música clàssica.1 de febrer de 2010.

· The Royal Ballet, Ballet del Royal Opera House Covent Garden, proposa una versió millorada de La bella dorment, el conegut ballet de Txaikovski sobre un contes de Charles Perrault. 10 de juliol de 2010.

Teatre Nacional de Catalunya

· A l’obra In the Spirit of Diaghilev, Cherkaoui, De Frutos, Maliphant i McGregor evoquen l’essència dels Ballets Russos. Del 12 al 15 de novembre de 2009.

· El ball, d’Irène Némirovsky, és una proposta original que combina teatre i dansa, moviment i paraula, per dur a escena el text de la prestigiosa novel·lista Irène Némirovsky. Del 20 de novembre de 2009 al 3 de gener de 2010.

· A La Venus de Willendorf, Iago Pericot, un dels grans renovadors de l’escena catalana, fa una reflexió sobre les violències de tota mena. Del 7 al 18 de juliol de 2010.

Mercat de les Flors

· Carolyn Carlson torna a presentar el seu llegendari solo, Blue Lady, interpretat per Tero Saarinen, un ballarí amb una presència i un gest únics. Del 10 al 12 d’octubre de 2009.

· Brigitte Seth i Roser Montlló Guberna / Cie Toujours Après Minuit presenten Gènere oblic, espectacle en clau tragicòmica que parla de l’exclusió social de molts individus que suposadament incomoden l’ordre públic. Del 25 al 28 de febrer de 2010. Aquest espectacle s’ofereix enlloc del nou muntatge de Les Slovaks Dance Collective per problemes amb l’espai.

· Projecte Galilei fa una relectura del clàssic La bella dorment del bosc, on es formula la pregunta: què hauria passat si Aurora s’hagués despertat cent anys després, just en la nostra època? Del 8 a l’11 i del 14 al 18 d’abril de 2010.

· Les Colporteurs reuneixen a Le fil sous la neige set funàmbuls, set artistes virtuosos sota un mateix envelat que, molt més enllà de la proesa tècnica, creen una coreografia aèria, un cant de cossos a set veus, sensible i poètic. 8 i 9 i del 12 al 16 de maig de 2010.

Teatre Lliure

· Cesc Gelabert torna a emprendre l’emblemàtic espectacle Im (goldenen) Schnitt I – La secció (daurada) I, una coreografia de Gerhard Bohner de l’any 1989 reconstruïda i interpretada per Cesc Gelabertel 1996 mentre era resident al Hebbel Theatre de Berlín i que es va poder veure al Teatre Lliure el febrer de 1997. Aquest espectacle ha modificat el seu calendari. Les dates són del 28 al 31 de gener de 2010.

Cicle de Conferències

· Amb el nom Cent-Danses: Històries de la Dansa del Segle XX, el Mercat ha organitzat aquest Cicle de Conferències, comissariat pel teòric de la dansa Roberto Fratini: 7 sessions de setembre de 2009 a abril 2010 que tindran lloc al Gran Teatre del Liceu, al MACBA, al Teatre Nacional de Catalunya, al Teatre Lliure i al mateix Mercat.

Més informació: http://cultura.gencat.cat/difusioartistica