Actualitat

A la tardor torna la gira estatal del Circula! Oberta la convocatòria d’espectacles de dansa fins el 25 de juny

25/05/2020

Avui s’obre la convocatòria de propostes artístiques per a la sisena edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (Adde), l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD), l’Associació de Professionals de Dansa d’Astúries (APDA) i l’Associació d’Artistes del Moviment de les Illes Canàries (Pie de Base).

S’escolliran a 7 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra en una de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un ajut de 2.500 euros (impostos a part). Els participants han de ser creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format, sempre que es pugui adaptar la seva presentació a sala. El termini de presentació de propostes acaba el 25 de juny de 2020 a les 23.59h.             

L’exhibició de la proposta seleccionada es concentrarà a la tardor de 2020. En el cas que l’exhibició escènica no pugui dur-se a terme a causa del COVID 19, la companyia seleccionada i l’Associació d’acollida decidiran l’alternativa que millor convingui a totes les parts sense que en cap cas això afecti el caixet pactat.

  • El / la creador / a seleccionat / a d’ASTÚRIES exhibirà la seva peça a Madrid. Calendari i espai per determinar.
  • El / la creador / a seleccionat / a d’ANDALUSIA exhibirà la seva peça a Astúries. Calendari i espai per determinar.
  • El / la creador / a seleccionat / a de CANÀRIES exhibirà la seva peça a Catalunya, al SAT! Teatre de Barcelona. Calendari per determinar.
  • El / la creador / a seleccionat / a de CATALUNYA exhibirà la seva peça a Andalusia, a la Sala B del Teatro Central de Sevilla. La funció tindrà lloc el 3 de desembre. El taller tindrà lloc al Conservatori Professional de Dansa de Sevilla.
  • El / la creador / a seleccionat / a de la COMUNITAT VALENCIANA exhibirà la seva peça a Amurrio Antzokia en col·laboració amb Sala Baratza, a Vitòria Gasteiz (País Basc). Programació inclosa dins el Tzan Tzan Festival de Sala Baratza. Dates: 16 d’octubre (actuació) i 17 d’octubre (taller).
  • El / la creador / a seleccionat / a de MADRID exhibirà la seva peça a la Comunitat Valenciana. Calendari i espai per determinar.
  • El / la creador / a seleccionat / a del PAÍS BASC exhibirà la seva peça a Canàries. Calendari i espai per determinar.

L’espai per a la realització de les diferents accions formatives es concretarà un cop seleccionats els projectes.

Les propostes s’hauran de fer arribar a través d’aquest formulari

Circula! Va néixer el 2015 com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.

Descarrega les bases de la convocatòria.