Actualitat

A finals de novembre el Simbiòtic pren el TNC

06/11/2019

La quarta edició del primer festival d’arts escèniques accessibles, el Simbiòtic, s’inaugura el 29 de novembre amb l’estrena d’Órdago a la grande, un espectacle de dansa que neix d’un procés de creació col·lectiva entre 5 intèrprets amb i sense diversitat funcional i les directores, Arantza López i Vero Cendoya. L’obra és producció de We Act i compta amb el suport del programa de Fundación La Caixa “Art For Change” i el Teatre Nacional de Catalunya. 

A més, la quarta edició del festival posa el focus a Anglaterra i del 30 de novembre a l’1 de desembre exhibeix l’espectacle Richard III redux OR Sara Beer [is/not] Richard III, on l’actriu Sara Beer s’enfronta a Ricard III i als seus anteriors Olivier, McKellan, Pacino, Sher i Eidinger, actors sense discapacitat. La producció nominada al James Tait Black Memorial Prize 2019, es nodreix de la història de Shakespeare des d’una perspectiva enginyosa, feminista i alternativa de la discapacitat.

Durant el 29 de novembre se celebra una jornada professional, on s’exposaran nous models de cooperació i finançament, estratègies d’avaluació d’audiències i gestió de nous públics. Les ponents convidades Jo Verrent, Kate O’Relly i Sara Beer, compartiran metodologies de treball desenvolupades a Anglaterra que afavoreixen la inclusió i l’accessibilitat. El repte d’aquesta jornada, és oferir recursos amb els quals respondre davant les diferents necessitats específiques de públics i creadores.

Finalment, el festival organitza durant tot el mes de novembre al TNC, diferents workshops, cursos i tallers per fomentar tant la creació escènica inclusiva, com l’adaptació d’espectacles.