Actualitat

-50% per als socis a la Jornada en Gestió Cultural “Entre la tecnologia i el cafè una anàlisi crítica dels models de gestió d’audiències” a la UB

22/07/2013

El proper 27 de setembre es durà a terme la jornada “Entre la tecnologia i el cafè una anàlisi crítica dels models de gestió d’audiències”, organitzades per la UB. Tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història (c/Montalegre 6, 4a planta), i els socis de l’APdC tenen un 50% de descompte.

La jornada vol oferir un espai per al debat conceptual, metodològic i tecnològic sobre les audiències dels equipaments culturals, el grau de coneixement que en tenen els seus responsables, les metodologies relacionals i l’ús de les aplicacions tecnològiques del mercat. Vol ajudar als responsables dels equipaments culturals (biblioteques, museus, teatres, auditoris, centres d’arts visuals, centres cívics i culturals, etc.), tant els de proximitat com els més especialitzats o de centralitat, a desenvolupar, entre la tecnologia i el cafè, estratègies adequades per conèixer les audiències de les activitats culturals que ofereixen i aconseguir una resposta satisfactòria dels públics objectiu.

Programa:

8:30 h.     Acreditació i recull de la documentació

9:00 h.     Benvinguda: Xavier Roigé (Degà de la Facultat de Geografia i Història), Joan Carles Garcia Cañizares (Diputat de Cultura. Diputació de Barcelona), Jordi Sellas (Dir. Gen. Creació i Empreses culturals. Generalitat de Catalunya) i Lluís Bonet (Programa Gestió Cultural. Universitat de Barcelona)

9:30 h.     Models i pràctiques d’anàlisi i gestió de públics

·      Models transaccionals i relacionals en la gestió de públics: l’experiència patrimonial, per Mikel Asensio (Laboratorio de Interpretación del Patrimonio. Universitat Autònoma de Madrid)

·      El procés d’incorporació de tecnologies de ticketing i CRM en els teatres catalans: una aproximació empírica, per Jaume Colomer (Bissap i Universitat de Barcelona)

·      Els equipaments culturals: el producte o la demanda com a punts de partença, per Xavier Cubeles (Laboratori de Cultura i Turisme. Barcelona Media)

10:15 h.   El compromís com a variable mediadora per a la predicció de consum cultural, per Ma. José Quero (Universitat de Màlaga)

10:45 h.   Debat:  L’anàlisi dels públics culturals. Mirades, reptes, riscs i oportunitats

11:15 h.   Cafè

11:45 h.   Presentació de serveis presents al mercat:

·      Proveïdors de tecnologies i serveis comercials de ticketing i CRM: Koobin per Carles Arnal, TincTicket per Joan Ayats, Codeticket per David Rocasalbas, SecuTix per Jesus Cobo i 4Tickets per Manel Magriñà

·      Clubs de cultura i plataformes institucionals d’accés: Tr3sC per Miquel Curanta i Centres cívics de Barcelona per Joan Carles Barcons (IT e-LAZOS SL) i representant de l’ICUB

13:15 h.   Debat: Potencialitats i riscs en els usos institucionals de les plataformes i les tecnologies de venda, accés i anàlisi de públics

14:00 h.   Pausa dinar

16:00 h.   L’experiència i les estratègies d’anàlisi i participació de públics dels projectes culturals:

·      El Galliner i el Teatre Kursaal, per Valentí Oviedo

·      El MNAC, per Elisabet Pueyo

·      El Teatre de l’Aurora d’Igualada, una experiència cooperativa, per Òscar Balcells

·      El Teatre Lliure, per David Vericat

·      El Festival In-Edit, per Marc Tapias

17:15 h    Debat: Què hem d’aprendre i on podem arribar?

18:00 h.   Conclusions, per Àngel Mestres (Trànsit projectes i Universitat de Barcelona)

18:30 h.   Cloenda

18:45 h.   Final de la jornada

 

Direcció i conceptualització: Lluís Bonet, Jaume Colomer i Àngel Mestres
Organització: Programa de Gestió Cultural. Universitat de Barcelona

Drets d’inscripció:
Normal: 90 Euros
Reduït: 45 Euros, si s’inscriuen abans del 16 de setembre de 2013 (socis d’ENCATC , APGCC, APCC, APdC, així com els estudiant acreditats en gestió cultural d’altres universitats, i els exalumnes del programa de gestió cultural de la UB)
Gratuït: estudiants de Programa de gestió cultural de la UB (inscripció obligatòria)

Informació, inscripcions i pagament:
Adrià Millán jornada@gestiocultural.org
Aurora Tresserras gestiocultural@ub.edu tel. 934039715

Idioma de treball: castellà, amb una benvinguda inicial en català.

Més informació sobre la jornada