4a Edició del Festival In situ, amb sessions obertes amb els artistes
02/12/2015
Els dies 17, 18 i 19 de desembre l’ Arts Santa Mònica acollirà la 4a edició del Festival In Situ, Mostra de dansa contemporània. Enguany, a més a més, de l’11 al 13 de desembre hi haurà sessions obertes amb els artistes. El principal objectiu de la mostra és posicionar-se com un punt de trobada on donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent de la dansa contemporània a Catalunya, oferint un espai als artistes o col·lectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers a través de l’emplaçament i el format de l’exhibició.
ACTIVITATS PRÈVIES: “Sessions obertes amb l’artista”
11, 12 i 13 de desembre 2015
Espai: LA VISIVA, C/Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona.
Les “Sessions obertes amb l’artista”, són una sèrie de tallers gratuïts que ofereixen els artistes participants a la 4rta Edició de la MOSTRA IN SITU, i tenen lloc una setmana abans de la celebració de la Mostra.
Aquests tallers tenen per objectiu un acostament al procés de creació de l’artista així com ser un espai d’intercanvi, aprenentatge i comunicació entre públic i artista/es.
L’experiència viscuda en aquestes “Sessions obertes” es compartirà durant el col·loqui final en cada una de les nits de la Mostra.
– Divendres 11 de desembre 2015:
de 18 a 20h:
Taller amb Koldo Arostegui i Angela Peris entorn del treball “Un cuerpo Sinvergüenza” – Activitat oberta a tots els públics (aforament màxim 20 persones).
– Dissabte 12 de desembre 2015
de 11 a 14h:
Taller impartit per Romain Chat i quim Vilagran entorn de la peça “el otro” – Activitat oberta a tots els públics (aforament màxim 20 persones).
de 16 a 18h:
Taller impartit per Raquel Gualtero entorn de la peça “Brut” – Activitat destinada a gent amb una mínima experiència en l’àmbit del moviment i amb ganes d’explorar a través del cos (aforament màxim 20 persones).
de 18 a 20h:
Taller impartit per Marina Colomina i Magdalena Ptaznik entorn de la peça “Surplus” – Activitat destinada a gent amb una mínima experiència en l’àmbit del moviment i amb ganes d’explorar a través del cos (aforament màxim 20 persones).
– Diumenge 13 de desembre 2015
de 16a 18h
Taller impartit per Arantza López i David Franch entorn de la peça “La dona del sac” – Activitat oberta a tots els públics (aforament màxim 20 persones).
de 18 a 20h
Taller impartit per Xavier Manubens entorn de la peça “Yes we walk, yes we sit” – Activitat oberta a tots els públics (aforament màxim 20 persones).
Inscripcions al següent formulari: http://goo.gl/forms/ZtXF4lTUH4
PROGRAMACIÓ 2015
1. ARANTZA LÓPEZ I DAVID FRANCH – La dona del sac | |
| Dijous 17 desembre de 19h a 21h David Franch i Arantza López coincideixen al 2011 a l’Animal a l’esquena, treballant en un projecte de videocreació. Interessos comuns en relació a la creació escènica contemporània i trajectòries tan divergents fan que trobin punts en comú i que es decideixin a treballar plegats. Al 2013 creen el seu primer espectacle escènic “Osos” en el agua. Reben el suport econòmic de L’OSIC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Obtenen residència de creació a Azala Kreazio Espazioa (Vitòria), al C. C. Can Felipa i a l’Antic Teatre. L’estrenen al 2014 a la V Edició del Cicle El meu veí fa performances, Barcelona. Per “La dona del sac” conten amb la col.laboració de la videocreadora Vanessa Farré. Actualment estan en procés de creació d´una nova peça sota el títol de “A placer”.
|
2. XAVIER MANUBENS – Yes we walk, yes we sit | |
| Dijous 17 desembre de 19h a 21h ¡ Xavier Manubens Samsó, Barcelona. Performer i investigador. Cursa Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual al “Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía”. Estudia Dansa Contemporània amb Carmen Werner i Teatre Experimental a l’escola de creació Cuarta Pared. Treballa com a Performer amb Idoia Zabaleta (Mercat de les Flors, Tabakalera de Donosti), amb Julián Fuentes Reta (Pentesilea de H. Von Kleist), amb Cómplutum Arte en Movimiento (COAM, La New Gallery). Presenta com a creador La Màquina (Labworks, Centro de Arte Moderno), Punctum (Photogenic Festival), 3D (co-creació, Dt Espacio Escénico). Dóna classes de Investigació del Moviment, Performance i Arquitectura, Poesía Visual (Open Studio, Centro de Danza Karen Taft, Bululú2120). Co-fundador de LABIN. L’interessa entendre el llenguatge de la Dansa des de la violència, el límit i l’esperança. |
3. KOLDO AROSTEGUI I ANGELA PERIS – Un Cuerpo Sinvergüenza | |
| Divendres 18 desembre de 19h a 21h
Angela Peris Alcantud (Castelló 1983) s’ha format com a ballarina i coreògrafa al Dance Space Center and Movement Research a Nova York i a la SNDO a Holanda. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i treballa a la Fundació Yehudi Menuhin com a professora de dansa en centres de secundària. El 2012 va presentar el seu últim treball ALLES en col·laboració amb la coreògrafa sueca Ànima Söderberg. Koldo Arostegui (Bilbao, 1983) va estudiar a The Place, Londres, i al SNDO, Amsterdam. Ha treballat amb la Companyia Mudances-Àngels Margarit, amb el coreògraf Rodrigo Sobarzo, amb Dansgroep Amsterdam-Krisztina de Chattel, amb Nux Company i amb Jesús Rubio Gamo. Ha format part de l’elenc de “The Show Must go on” de Jerome Bel, Barcelona 2015.
|
4. ROMAIN CHAT I QUIM VILAGRAN – El otro | |
| Divendres 18 desembre de 19h a 21h
Romain Chat (Lyon, 1980) Artista escènic i químic. Format en dansa contemporània i arts escèniques a Barcelona (varis espais) i Viena (ImpulsTanz Festival). S’interessa i investiga des de fa uns anys la dansa-improvisació, la performance i la biomecànica del cos. Ha participat en la creació de totes les peces de la companyia de dansa-improvisació Los 3 Nombres De Un Gato; darrer treball: Du bist dran, estrenat a l’Antic Teatre (2014). Ha creat el solo Éclipse estrenat a nunArt Guinardó (2014) i vàries performances didàctiques.
Quim Vilagran (Girona, 1978) Intèrpret, creador i biòleg. S’inicia en art dramàtic i es forma en dansa contemporània en diferents espais de Barcelona. S’interessa pel llenguatge del cos, el text, l’escenografia i la creació visual. Investiga la creació escènica a partir de l’analogia entre la vida animal i humana. Els últims treballs més rellevants han estat Etc, etc. espectacle de dansa interdisciplinar premiat al Festival Internacional de Pula, Croàcia (2013) amb la companyia Oriantheatre Dance Company i el solo Botxí, seleccionat a Circulant Processos de nunArt Creacions Contemporànies (2014).
|
5. MARINA COLOMINA I MAGDALENA PTSZNIK – SURPLUS | |
| Dissabte 19 desembre de 19h a 21h
Marina Colomina és una coreògrafa, ballarina i artista visual. El 2007 es llicencia en Belles Arts a Barcelona. En el 2008 marxa a Holanda per centrar-se en la creació coreogràfica. En 2013 es llicencia en School of New Dance Development, a Amsterdam. El seu treball s’ha presentat internacionalment; a Holanda, Estats Units, Alemanya i Espanya. Com a intèrpret treballa amb Deborah Hay, Ann Liv Young, Benoit Lachambre, entre d’altres. Desde 2013 resideix a Barcelona. Magdalena Ptasznik, coreògrafa polonesa i intèrpret. Graduada en Sociologia a la Universitat de Varsòvia i Dansa a School for New Dance Development a Amsterdam. Actualment viu a Varsòvia on co-crea l’espai per a la dansa i la coreografia – Center in Motion. Crea treballs en solitari com surface.terriory (2012) o surfing (2014), en col·laboració i com a intèrpret.
|
6. RAQUEL GUALTERO- BRUT | |
| Dissabte 19 desembre de 19h a 21h
Raquel Gualtero va estudiar a l’escola Hoogeschool voor de Kunsten, Modern Theatre Dansi, d’Amsterdam. Va participar al programa de beques danceWEB 2006 dins del festival ImPulsTanz (Àustria). Ha treballat en companyies com: Magpie Music Dansi Company (Holanda), Compagnia Zappalà Dansa (Itàlia), Deixa Donne (Itàlia), Scottish Dansi Theatre (Escòcia), Àlex Rigola (Espanya), Fabulous Beast Dansi Theater (Irlanda), Cia Mudances-Angels Margarit (Espanya), La Patriòtic Interessant (Xile) i Tanz Company Gervasi (Àustria). Les seves primeres peces com a creadora són Blanco (2005) i Persona (2010), aquesta última amb el suport del CoNCA, Ramon Llull i del premi Injuve 2011 a la creació jove. Ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu treball a Espanya, Amsterdam, Praga, Croàcia, Moçambic i Colòmbia.
|
Més informació: www.mostrainsitu.com