Actualitat

35 films de Dansa al Choreoscope, Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona

15/10/2015

En la seva tercera edició, Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona amplia la durada del festival a 3 dies amb seccions noves i una posada en escena. Se celebrarà del 22 al 24 d’octubre als Cinemes Maldà de Barcelona i la seva programació és una aposta per difondre i apropar el cinema de dansa al públic, un gènere que a Espanya és gairebé desconegut.

El festival s’inaugurarà amb  el cicle “Documentant el món a través de la dansa”. 4 països, 4 documentals, 4 històries que explicaran situacions socials a través del moviment del cos. També es lliurarà el Premi al Millor Documental Curt de Dansa, escollit per Pro-Docs, l’Associació de Productors de Documentals. www.choreoscope.com/


Divendres tindrà lloc la sessió especial internacional amb alguns dels  films seleccionats pels festivals de cinema de dansa del món. A més, es durà a terme la primera edició de Joves Talents, en la qual són les obres d’estudiants de cinema o de dansa de centres catalans les protagonistes (veure seleccionats). El guanyador/a rebrà un premi en metàl·lic i la projecció del seu curt a Nova York.També s’estrenarà a Espanya  Symmetry, la primera pel·lícula de dansa i òpera rodada al CERN (Suïssa), el major accelerador de partícules del món i el temple de la investigació en física.


Dissabte serà el torn de la Selecció Oficial, amb 15 curts, de 9 països (veure programa), escollits entre 150, entre els quals es disputaran el Premi al Millor Curtmetratge de Dansa Internacional i el Premi del Públic.

Pere Faura serà el mestre de ceremònies i Sol Picó farà entrega del Premi al Millor Curtmetratge de Dansa Internacional. El Premi Honorífic 2015 anirà a Carlos Saura.

Més informació: www.choreoscope.com