Actualitat

31 ballarins de tot el món al Premi Roseta Mauri

12/03/2009

Un total de 31 ballarins procedents de vuit països estant participant al IV Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri organitzat per la Fundació del Teatre Fortuny de Reus. El concurs, que va començar el 10 conclourà aquest dissabte 14 de març al Teatre Fortuny quan es celebrarà la Gala de la Dansa que comptarà amb les actuacions dels guanyadors dels premis. En aquesta gala també ballaran grans figures de la dansa internacional com Alicia Amatriain i Filip Barankiewicz, ballarins del Ballet d’Sttutgart; Jesús Pastor, exballarí principal de l’American Ballet Theatre; Natàlia Tapia, ballarina principal de l’American Ballet Theatre; Lydia Bustinduy i Patrick Marin, del Nederlands Dans Theatre i Aida Gómez, primera ballarina i exdirectora del Ballet Nacional.

El jurat està format per l’exprimera ballarina de l’American Ballet Theatre de Nova York, Susan Jaffe; el professor del Reial Ballet Danès, Henning Albrechsten; la directora de l’Escola Internacional d’Estiu de la Universitat McDonald a Sidney, Jacqui Dumont; i per l’exballarí de Martha Graham Dance Company i professor associat del Vassar College de Nova York, Steve Rocks.

Les dotacions del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri són de 6.500 euros pel primer classificat; 3.000, pel segon i 1.500, pel tercer. A més, també es concedeixen premis complementaris, beques i cursets dins el món de la dansa.

+ info a: www.rosetamauri.org/es/prm_el_premi.php