Actualitat

12a edició del Festival Sâlmon

15/02/2024

10 dies d’arts vives en 8 espais de la ciutat del 15 al 25 de febrer de 2024

El Sâlmon 2024 recupera el seu format habitual, concentrant la seva programació en 10 dies amb 15 propostes coreogràfiques contemporànies, 1 programa de pensament articulat a partir de línies de treball de 6 convidades i 2 sessions nocturnes.

L’edició 2024 compta amb una forta presència internacional, amb creadores reconegudes com Dana Michel i Antonia Baehr i Latifa Laâbissi i creadores que es podran veure per primera vegada a Barcelona, com Carolina MendonçaDavi Pontes i Wallace Ferreira o Anna Franziska Jäger i Nathan Ooms, entre d’altres. El Festival també programa creadores més properes vinculades a la hibridació de llenguatges i a la coreografia com ara Los Detectives, companyia coproduïda pel Festival, iki yos piñaBlanca UlloaQuim Pujol o Jaume Ferrete Vázquez. La programació conté peces amb un fort component polític, amb creadores que porten a l’escena discursos decolonials, dissidents i que proposen contextos de transmissió i sensibilitat compartida amb el públic.

El Sâlmon es desplegarà del 15 al 25 de febrer en 8 espais de la ciutat, vinculats a les arts en viu: La Caldera, el Mercat de les Flors, el MACBA, l’Antic TeatreCordovaEl Dorado – Societat Flamenca Barcelonesa i la Sala Upload.

Aquesta 12a edició tanca un cicle de dos anys amb Andrea Rodrigo i Néstor García com a equip curatorial. Una curadoria que pensa la dansa i la coreografia contemporànies en les seves dimensions poètica i política, una dimensió capaç de produir afectacions crítiques. Així, les propostes programades s’apropen a la transmissió de coneixement des de pràctiques corporals, al cos com a espai d’emergència i inscripció ideològica, a la capacitat de produir realitats des d’organitzacions lingüístiques i al teatre com espai per imaginar formes de sociabilitat.

El Sâlmon aposta per un model de festival polifònic, amb una governança horitzontal compartida entre les 14 persones que formen part de l’Associació Cultural Sâlmon, una curadoria escollida per convocatòria pública i una programació basada en l’escolta i el diàleg amb tots els espais que l’acullen.

Organitzat per Sâlmon Associació Cultural. Amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona. Amb el suport de Mercat de les FlorsAntic TeatreLa CalderaLa Poderosa i OSIC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Amb la col·laboració de MACBAGranerCordovaEl Dorado SFBSala Upload i Sala VOL.

El preu de l’entrada, així com els horaris varien segons l’espectacle. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del Festival Sâlmon