Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

Accés a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

Butlletí

RSS 2.0 RSS

Febrer 2017
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
ProgramacióFormació

Junta directiva i equip de treball

L'estructura de l'APdC està formada pels socis, la junta directiva i l'equip de treball. La junta directiva (2014-2017) està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector: Gemma Calvet (presidenta), Cecilia Colacrai (vicepresidenta), Sebastián García Ferro (secretari), Arantza López Medina (tresorera), Mariona Castells (vocal), Marta Riera Pi (vocal), Bebeto Cidra (vocal), Maria Campos (vocal), i Daniel Rosado (vocal).

L'equip de treball està format per Cèsar Compte (gerència), Sandra Bogopolsky (coordinació de projectes), Xènia Guirao (comunicació), i Gemma Daban (atenció al soci i administració).


 1. La junta directiva

  Presidenta

  Gemma Calvet

  "Professora de dansa clàssica i de dansa creativa per a nens. M'he format a Barcelona amb professors con la Carmen Roche, Bernadette Itey o Anne Mittelholzer. Vaig estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona i posteriorment Pedagogia de la Dansa a l'Institut del Teatre. He treballat en escoles de dansa, entre altres, Rosita Mauri, l'Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, Centre Artístic Agnès Miralbell i darrerament sóc professora de l'Escola Municipal de Montornès del Vallès. Fa ja alguns anys vaig ser ballarina de la companyia de dansa Okantomí i actualment m'agrada escriure i per això, l'any passat vaig publicar un llibre que es diu Dansa Creativa amb la meva amiga i companya Montserrat Ismael i una Guia de sortides laborals. Formo part de la comissió d'Educació de l'APdC des de 2099. Entro a formar part de la junta de l'APdC amb ganes de tirar endavant el gremi i que la meva experiència i compromís pugui aportar alguna cosa."

  Vicepresidenta

  Cecilia Colacrai

  "Ballarina, coreògrafa i professora de dansa contemporània. Va estudiar a l'Instituto Superior de Danzas Isabel Taboga (Argentina, 2000). En l'actualitat i des de l'any 2012 és part del Col·lectiu Big Bouncers (al costat de Mireia de Querol i Anna Rubirola) amb les quals crea les peces: "Big Bounce" (estrena al Festival Vila Real en Dansa l'octubre del 2013, es ha presentat també al Festival Grec'14 i Fira Tárrega'14, entre d'altres) i "Dopelgänger" (peça creada per a inter-actuar amb l'exposició "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"); dirigeixen la peça "I see a spider on the wall" creació per a la companyia Pryzmat (Polònia); aprofundeixen en el treball d'investigació i creació d'Site Specific en diferents espais no convencionals (MACBA, Festival Sismògraf d'Olot, Museu de Cerdanyola, la Pedrera, entre d'altres); ofereixen tallers de composició i creació que titulen "Catàleg d'errors". Des del setembre del 2014 comencen a gestionar conjuntament l'espai La Visiva a Barcelona. S'incorpora a la junta de l'APdC, com a vocal, al febrer de 2011 i a l'octubre de 2015 passa a ser-ne vicepresidenta. Més informació: www.ceciliacolacrai.com"

  Secretari

  Sebastián García Ferro

  "Coreògraf, ballarí i performer de Contact improvisació. Ha estudiat contact improvisació amb Andrew Harwood, Chris Aiken, Kathy Caraker, Patrick Crowley, Debra Blutt, Martín Keogh, Daniel Lepkoff, Scott Wells, i Eckard Muller. Dirigeix la seva companyia de dansa des de 1999, amb la qual ha creat 15 peces, varies d'elles guardonades: 1er premi en el 12 Certamen Coreográfico de Maspalomas (2007) i 2on premi en el Certamen coreográfico de Madrid (2006) amb "Back", i el 3er premi en el Certamen Coreogràfic de Salt amb "On your Mark". En els últims anys ha realitzat residències Coreogràfiques a P.A.R.T.S summer studio projetc, a Le bain Connective (Bruselas), Espaco do Tempo (Portugal), TanzHaus Nwr (Dusseldorf), Tanzfabrik (Berlin), Teatro La fundición (Bilbao), i D.A.N.C.E. projecte dirigit per William Forsythe etc. És professor de Contact Improvisació i Composició des de l'any 1997 en diferents espais de dansa, festivals i escoles de teatre de Sudamèrica i Europa. S'incorpora a la junta de l'APdC com a vocal al febrer de 2011."

  Vocal

  Mariona Castells

  "Ballarina de dansa espanyola, flamenc, productora i gestora cultural. Llicenciada a l'Institut del Teatre de Barcelona, sempre ha combinat la seva carrera artística com ballarina i coreògrafa amb la de gestora cultural. Ha treballat amb: Javier Latorre (Cia. Somorrostro), Los Mulero, Manuel Núñez, Emilio Hernández, Darren Johnston (Co.Array), Eclipse Barroque Music (Londres). Va crear i dirigir el grup de Dansa i Percussió Essència durant cincs anys en diferents projectes i actualment encapçala la companyia "suministrosdomenec", juntament amb Xavier Pla, produint i interpretant diferents espectacles. També treballa amb la companyia Artristras com a ballarina i actriu en espectacles de teatre de carrer. En l'àmbit de la gestió cultural ha encapçalat diversos projectes de cohesió social i participació: Tallers per a la Festa, Tallers per a la Cohesió, projecte Ulisses, Junts diferents colors (projecte europeu), entre d'altres, sempre en contacte directe amb les administracions locals, autonòmiques i/o estatals. A més, ha sigut la responsable de recerca de projectes i subvencions. A més d'especialitzar en el camp de la dinamització i producció de projectes de creació participativa, ha col·laborat directament amb altres projectes com a productora executiva així com La Fira de Música al Carrer de Vila-seca, Trobadories de Guillem de Berguedà, Litterarum, Turisme Creatiu, entre d'altres."

  Vocal

  Marta Riera

  "Gestora cultural a la Cia. Mar Gómez, Dei Furbi i d'altres projectes. Ha treballat a la Marató de l'espectacle, a l'Ateneu Nou Barris, i a la Fundació Idea, entre d'altres. A banda de les tasques de programació, i distribució que ha dut a terme, ha estat ballarina de diverses companyies nacionals i internacionals, especialment a Anglaterra. S'incorpora a la junta de l'APdC al novembre de 2013 i s'ocuparà especialment de l'àrea de política cultural."

  Tresorera

  Arantza López Medina

  "Nascuda a Barcelona. Diplomada en Magisteri, especialitzada en Educació Especial, postgraduada en Migració i minories i Màster en Dansa Moviment Teràpia. Des de 1980 es forma en dansa i teatre amb coreògrafs i mestres d'àmbit nacional i internacional. Va començar a impartir classes d'expressió i dansa des de molt jove. Des de llavors s'ha centrat en la dansa com a mitjà d'expressió i comunicació. Des de 1996 ha treballat en nombrosos projectes amb companyies professionals de dansa, a escoles públiques, i entitats públiques i privades on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d'inclusió social. Nats Nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca, Tantarantana Teatre, són alguns exemples. Des de 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica, treballant com a intèrpret i creadora tant en projectes propis com en diversos espectacles i companyies, amb coreógrafs com Jordi Cortés, Constanza Brncic, Alexis Fernández (Maca) entre d'altres. Des del 2013, juntament amb l'actor i performer David Franch, codirigeix Labuena Compañía. Forma part de la comissió d'educació de l'APdC des de fa més d'un any i a l'octubre de 2015 passa a formar part de la junta com a vocal."

  Vocal

  Bebeto Cidra

  "Bebeto Cidra s'inicia en la dansa en diverses companyies professionals de Brasil. Allà funda la Bebeto Cidra Cia. De Dansa. L' any 1990 arriba a Barcelona on passa a formar part del Ballet Contemporani de Barcelona, i un any més tard s'incorpora a Lanònima Imperial com a ballarí, professor i auxiliar de direcció i coreografia. Simultàniament forma part de la companyia Els Joglars, impartint classes de preparació física als actors i creant coreografies per als seus espectacles. L'any 2005 funda de nou la Bebeto Cidra Cia. a Barcelona, i des de llavors forma part del Pla de Residència de creadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb seu a Vic. Dramaturgs com Roger Bernat i Xavier Albertí col·laboren amb la companyia. Premiat per diferents coreografies i interpretacions: premi al coreògraf amb trajectòria de la XVII Festival Coreogràfic de Madrid (2003), premi al millor ballarí al Festival Sunzanne Dellal Internacional Dance Competition de Tel Aviv (1994), primer Premi de Coreografia del VII Festival Coreogràfic de Madrid (1993), premi especial del Jurat al Certamen Ricard Moragas de Barcelona (1993), primer Premi de coreografia del Festival Oscar López de Barcelona (1991), premi APCA (Associació Paulista de Crítics d'Art) al millor coreògraf de l'any (1987), premi al millor intèrpret al Festival de Rio de Janeiro (1982). Com a professor imparteix classes en diferents companyies, escoles i centres de Catalunya: Institut del Teatre de Barcelona (grau mitjà i superior), Escola Anna Maleras, Àrea, Varium, Companyia IT Dansa, Centre de Dansa Ramon Soler, Lanònima Imperial i Els Joglars. Actualment segueix creant i interpretant les seves pròpies produccions. "Sóc soci de l'APdC des de fa molts anys i entro a formar part de la junta amb ganes de tirar endavant el gremi, i que la meva experiència i compromís pugui aportar alguna cosa""

  Vocal

  Maria Campos

  "Maria Campos estudia a SEAD a Àustria i obté el diploma en dansa de l'Escola de les Arts a Amsterdam "Theatreschool" (MTD) al 2003. Ha treballat amb varies companyies i artistes independents, tot combinant amb la docència i la seva pròpia creació. Desde 2006 col·labora amb Guy Nader creant de manera conjunta el seu propi treball. Ha treballat amb Meekers en co-producció amb Hans Hof Ensemble a Holanda, amb Protein Dance i Tom Dale al Regne Unit, amb la companyia Sol Picó, Àngels Margarit / Cia. Mudances, John Jasperse, Susana Amarante Duarte, May Zahry, Bebeto Cidra i Roser López Espinosa, entre d'altres. Ha treballat també en varies ocasions com a assistent de creació i intèrpret en projectes de dansa comunitària com "Cruïlles" producció del Mercat de les Flors. Maria Campos imparteix tallers i classes a diferents centres de creació, companyies i escoles com Henny Jurriëns Stichting i MTD / Theatreschool AHK a Amsterdam, Dansateliers a Rotterdam, Maqamat Dance Theatre Studio al Líban, Protein Dance i East London Dance al Regne Unit, Conservatori Superior de Dansa / Institut del Teatre, La Caldera i La Piconera a Barcelona. El seu últim treball TARANNÀ, un solo creat en varies fases, es presentarà al gener 2016 al Mercat de les Flors dins del programa Dan Dan Dansa. Ha format part de la comissió sindical de l'APdC i a l'octubre de 2015 passa a formar part de la junta com a vocal."

  Vocal

  Daniel Rosado

  "Grau universitari en CC. De l'Activitat Física i l'esport, INEFC (Universitat de Barcelona) any 2013. S'ha format al conservatori nacional de Dansa Reina Sofia de Granada. Ha treballat a França amb la companyia Taille Unique (2006-2007), participant en projectes amb C. Brumachon, J.C. Gallotta i B. Montet, entre d'altres. Ha estat integrant de la companyia Transit Dansa (2008-2012). És cofundador i dirigent del Col·lectiu Lamajara danza junt amb Reinaldo Ribeiro. Com a pedagog ha participat en diferents projectes socials com el Tot Dansa, Mou-te, dansa en familia, i forma part del Departement de dansa de les Aules de Teatre de l'Ajuntament de Mataró. En l'actualitat treballa en els seus propis projectes com a creador i intèrpret dins el Col·lectiu Lamajara Danza i col·labora amb altres artistes com de Sebastián Garcia Ferro, Paloma Hurtado, entre altres. Forma part de la comissió d'educació de l'APdC des de fa més d'un any, i també ha format part de la comissió dels premis Dansacat 2014. "El meu interès per ser part de la junta del APdC és la de poder lluitar des d'una estructura ferma per unes millors condicions per al sector de la dansa i buscar a nivell legislatiu la inclusió de la dansa dins del currículum escolar.""

  Secretari

  Jordi Cardoner

  "Soci fundador de l'APdC (al 1987) Format en Dansa contemporània a l' Institut del Teatre de Barcelona i dansa clàssica a l'escola Mudra de M. Bejart a Brussel·les. Beca de jove coreògraf a l'American Dance Festival als E.E.U.U. Diferents tallers i workshops de dansa i teatre a Barcelona, Amsterdam i Nova York. Professor de la Tècnica Alexander des de l'any 2004. Actualment estudia el grau de Humanitats a la Universitat Pompeu i Fabra a temps parcial, entre d'altres formacions. Ha treballat com a ballarí per les companyies Metros, Gelabert- Azzopardi, Julyen Hamilton i Carles Santos. Crea la seva pròpia companyia de dansa "La Sota de Bastos" . Treballa com ajudant de coreografia en esdeveniments de gran format i moviment de massa amb Montse Colomé i Ana Domínguez i més tard pel seu compte. Des de l'any 96 col·labora amb Comediants i d'altres productores com guionista, coreògraf i director d'escena amb qui ha realitzat més d'un centenar d' espectacles de tot tipus Equip de coreografia i del protocol als Mundials de Natació a Barcelona, 2013 i Participa a l'equip coreogràfic de masses per la Marató de TV3 en les darreres edicions, entre d'altres feines realitzades."

  President

  Xevi Dorca

  "Sóc soci de l' APDC des del moment que vaig començar a treballar professionalment, ara fa més de 25 anys. Sempre he tingut un esperit sindicalista i crec que els treballadors per si mateixos estem desprotegits. Només una associació d' aquestes característiques pot representar el col·lectiu i lluitar per millorar els interessos dels professionals i de la dansa en general. Crec també que quants mes siguem més força tindrem. Si et sens representat, associa't, i si no et sens representat, la millor manera de fer-ho saber es associant-te i fent servir la infraestructura de l' associació per millorar el teu sector. Aquesta associació ha de ser dels socis que la conformen. Implica't."
 2. Equip de treball

  Gerent

  Cèsar Compte

  "Cèsar Compte s'incorpora a la l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya el 23 de juliol de 2012. Màster en Gestió d'Institucions i Empreses Culturals per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i en Humanitats per la UOC, Compte ha estat gerent del Consorci Teatre Bartrina, i de 2007 a 2011 ha estat director-gerent del Consorci del Teatre Fortuny - Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), una entitat pública encarregada de coordinar les programacions i equips de treball dels teatres Fortuny i Bartrina, els festivals Trapezi i Cos, i les produccions pròpies. Com a director de la Fundació Teatre Fortuny ha format part de l'equip d'organitzacio del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri i durant els anys 2008 i 2009 també ha estat membre del consell artístic del Festival de Terrassa en Moviment - TNT."

  Coordinadora de projectes

  Sandra Bogopolsky

  "El món de les arts escèniques m'ha apassionat des de sempre. Vaig estudiar Gestió Cultural i Ciències de la Comunicació a la Universitat de Paris. A continuació vaig fer un Màster en Gestió Cultural al centre EAC (Escola d'Economia, Art i Comunicació) de la ciutat. I mentre cursava la llicenciatura, vaig poder gaudir d'una beca Erasmus a la UAB, una experiència molt enriquidora i clau en la meva carrera universitària. Durant els estudis de Màster, vaig tenir la sort de poder treballar per a una companyia de pallassos, on em vaig encarregar de les tasques d'administració, de comunicació i de difusió. Tres anys més tard, encara enamorada de la ciutat de Barcelona, vaig decidir tornar per instal·lar-m'hi. Tot seguit vaig treballar un any al Departament de Producció de Marta Oliveres Management i Gestió Cultural. També he estat al Versus Teatre, a on vaig encarregar-me de la promoció i del desenvolupament dels públics. Des d'octubre de 2009, formo part de l'equip de l'APdC, a on sóc responsable de l'Àrea de Projectes. Estic molt il·lusionada i comparteixo els valors i les idees de l'associació. Crec que defensar els interessos dels professionals de la dansa és una bona manera per permetre que aquest art creixi i ocupi el lloc que es mereix a la nostra societat."

  Responsable de Comunicació

  Xènia Guirao

  "Vaig estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i el postgrau de Periodisme digital UOC- El Periódico. Com a periodista he estat sempre vinculada al món cultural. He treballat al Canal Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i m'he dedicat a la comunicació editorial durant gairebé tres anys. Paral·lelament he fet col·laboracions amb publicacions on-line, i amb publicacions especialitzades en dansa com la revista Susy Q. La meva passió per la dansa va començar quan tenia tres anys, de d'aleshores he pres classes de diversos estils de dansa i he estat professora de ballet i jazz-funky a dues escoles de primària. A l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya, on estic des d'octubre de 2008, sóc responsable de la comunicació i m'encarrego tant de la comunicació als mitjans com de l' elaboració de continguts de la nostra web, la gestió de les xarxes socials, la cerca de col·laboradors, la captació de socis,..."

  Atenció al soci i suport a l'oficina

  Gemma Daban i Aguilar

  "Vaig estudiar Ciències Econòmiques i Empresarials en l'especialitat d'empresa a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En finalitzar els estudis vaig residir un any a Connecticut, EEUU, amb la finalitat de millorar l'anglès, va ser una experiència molt enriquidora en molts sentits. Vaig tornar a Barcelona per entrar a treballar en un departament de comerç internacional i vaig realitzar un curs superior de comerç exterior al CEDEIN. A partir de 2001, he estat treballant de forma intermitent en comerç internacional i administració per dedicar el meu temps a l'educació dels meus fills. M'incorporo de nou al mercat laboral l'octubre de 2009 amb l'oportunitat que m'ofereix l' APdC responsabilitzant-me de la part administrativa i de l'atenció al soci. Aquest és el meu primer contacte amb el món de la dansa i entro molt il·lusionada a aportar el meu gra de sorra al desenvolupament i millora del sector."

Més informació

Publicitat

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org